Soru 40mp kamera ne işe yarıyor yada farkı ne ?

MehmetOzcan

Yeni Üye
Cihaz
Mate 20 Pro
2 aydır mate 20 pro kullanıyorum arkada yer alan 40mp kameranın geniş açıya sahip olan 10mp kameradan farkı ne ozellıgı ne bu kamera ne ıse yarar birisi izah edebılırmı bana ? daha iyi kaliteli resimlermi cekıyor hyr, daha yuksek cozunurluktekı resımlermı cekıyor hyr ee ne işe yarıyor ?

Huawei

Yeniden Huawei
Yönetici
Kurucu
Cihaz
P20 Pro
2 aydır mate 20 pro kullanıyorum arkada yer alan 40mp kameranın geniş açıya sahip olan 10mp kameradan farkı ne ozellıgı ne bu kamera ne ıse yarar birisi izah edebılırmı bana ? daha iyi kaliteli resimlermi cekıyor hyr, daha yuksek cozunurluktekı resımlermı cekıyor hyr ee ne işe yarıyor ?
8 Megapiksel olan tele foto kamera 2.4, diyaframi var 40 megapiksel 1.8 diyafram araligi var tabikide daha guzel cekiyor

MehmetOzcan

Yeni Üye
Cihaz
Mate 20 Pro
ben hangi kameranın ne işe yaradıgını sormamıstım, 40 ve 10 mp kameralar ıle resım cektım aralarında bir kalite farkı goremedım. 40mp kamera ıle cekılen fotoğrafların boyutu ce cozunurlugu daha buyuk baskı vs ıslerınde ıse yarıyor durum bu sanırım.

byyasin

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
ben hangi kameranın ne işe yaradıgını sormamıstım, 40 ve 10 mp kameralar ıle resım cektım aralarında bir kalite farkı goremedım. 40mp kamera ıle cekılen fotoğrafların boyutu ce cozunurlugu daha buyuk baskı vs ıslerınde ıse yarıyor durum bu sanırım.
Fotoğrafta kaliteyi Lens ve kamera sensörü belirler, megapixel ise aslında çekim bittikten sonra fotoya ne kadar yaklaşabileceğinizi belirler. Şişirilmiş megapixellere çok aldanmayın çoğu yazılım ile yapay zeka ile yükseltiliyor aslında bi çok kamera sensörü halen maksimum 5mp ya da 8mp civarında.