Soru FirmwareFinder ile güncelleme

Gucarsahin10

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Merhabalar P20 Lite cihaz kullanıyorum sürüm numarası 8.0.0.159 du anlatacaklarımı yaparak 8.0.0.172 C432 sürüm nolu güncellemeye ulaştım.
Sizlere bu olayı anlatayım.
HiSuite üzerinden onaylanmış versiyonu yüklemek için

- C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyasını Notepad++ vs. ile açın ve en alt satıra şunu ekleyin

188.225.84.142 query.hicloud.com

- Şuan kurulu olan hiSuite i kaldırın, Linkteki HiSuite9.0.2.304 indirin ve kurun fakat çalıştırmayın
- Linkteki dosyayı indirin ve kurulum sonrası şu konumlara dosyaları kopyalayın

httpcomponent.dll dosyasını şu dizine taşıyın C:/Program Files (x86)/HiSuite veya uygulamanın kurulu olduğu dizin.
HiSuiteConfig.xml dosyasını şu dizine taşıyın C:/Users/KULLANICIADINIZ/AppData/Local/Hisuite/userdata/UpdateDogDev

- Firmware Finder ı indirin =
- Bu siteden yüklemek istediğiniz sürümü seçin. Benim cihazın ANE-LX1 C432 olduğu için bu şekilde arama yaptım. Kendi cihazınıza uygun versiyonu yukarıdan aratabilirsiniz.
Açılan sayfada Telefonumda onaylı olarak gördüğüm 8.0.0.172 ye tıklayınca .xml linki verilecek. Bu linki kopyalayın. Ben 8.0.0.172 olarak bunu yükledim :
-İndirdiğimiz firmware finder uygulamasını açın ve "Availabiliyt of firmware checker" a tıklayın. Açılan pencedeki 1. bölüme kopyaladığınız .xml linkini yapıştırın ve 2. kutucuğa IMEI nizi yazın. Onaylı olup olmadığını burdan görebilirsiniz. (Bende Telefondaki uygulamada onaylı çıkıyordu fakat pc de onay çıkmadı ama ben yinede yükledim)

-Şimdi Firmware Finder uygulamasında "DNS Update" bölümüne gelin. İlk kutucuğa yükleyeceğiniz yukarıda belirttiğim .xml linkini yapıştırın ve Rigister a tıklayın. daha sonra "Check current registered firmware" e tıkayın ve IPnize bu yazılımın onaylandığını görün.
- Daha sonra Copy DNS to clipboard a tıklayın ve bağdaştırıcınızın DNS adresini kopyalanan DNS ile değiştirin.
- HiSuite yi açın ve cihazınızı bağlayın. Update e tıklayın,
- Seçmiş olduğunuz sürümü Update ekranında göreceksiniz. BU EKRANDA DİREK YÜKLEMEYE TIKLAMAYIN!!!
- Güncellemeyi gördüğünüzde Update bölümünün sağındaki "Switch to Orher Version" a tıklayın,
- Bu ekrandan "Earlier Versions" u seçin. Bu versiyon Official Versiondur.
- Earlier Versions u seçtikten sonra yükleye tıklayın. Kendisi otomatik olarak indirip ve yükleyecektir.
NOT:ALINTIDIR.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
Merhaba
8.0.0.159 ile 8.0.0.172 sürümleri arasındaki farklar nedir?
Sormamdaki sebeb şu; p20 lite da sorun yaşayan kullanıcılar var bu işlem ile neler değişiyor cihazda. Sizin deneyimleriniz neler değişiklik konusunda?

Gucarsahin10

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Merhaba
8.0.0.159 ile 8.0.0.172 sürümleri arasındaki farklar nedir?
Sormamdaki sebeb şu; p20 lite da sorun yaşayan kullanıcılar var bu işlem ile neler değişiyor cihazda. Sizin deneyimleriniz neler değişiklik konusunda?
Merhaba kullanış açısından bir fark yaşamadım ama bu güncellemeyi yaparken yenilikler arasında mobil ağ istikrarı sağlandı yazıyordu.

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Deniyorum şimdi, olursa eğer edit ile anlatırım yaşananları.
Edit: Windows Hosts dosyasını düzenlememe izin vermiyor. Admin olmama rağmen.
Edit 2: Çözdüm, not defterini yönetici olarak çalıştırın.
Edit 3:Yeni Hisuitte no internet connection hatası alıyorum, Telefonun mu DNS değiştireceğiz, bilgisayarın mı? Ayrıca Firmware Finder'larımız farklı galiba.
Edit 4:Meğersem telefondaki Firmware Finder ile yapıyor muşum :D
Edit 5: Evet şu an downloading menüsündeyim, çalışıyor. Çok yararlı bir konu olmuş çok çok teşekkürler.
Edit 6: Software install Failed hatası aldım telefon teniden başlarken. Başaramadım sanırım :(
Edit 7: İkinci denemede de aynı hatayı aldım. Ben yıldım.

Son düzenleme:

ozkan16

Katılımcı Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
Edit 3:Yeni Hisuitte no internet connection hatası alıyorum, Telefonun mu DNS değiştireceğiz, bilgisayarın mı? Ayrıca Firmware Finder'larımız farklı galiba.
Bilgisayarın değişmesi lazım bence

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Bilgisayarın değişmesi lazım bence
Komik
r5yjjm.jpg

Gucarsahin10

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
bu yapılan işlem illegal mı?
Huaweinin kendi uygulamasından yaptım bilmiyorum
Edit 4:Meğersem telefondaki Firmware Finder ile yapıyor muşum :D
Edit 5: Evet şu an downloading menüsündeyim, çalışıyor. Çok yararlı bir konu olmuş çok çok teşekkürler.
Rica ederim pc'niz güzelmiş bu arada

ozkan16

Katılımcı Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
Mate20 lite 9.0 denemem yuklenmedi indi ancak yüklemeye geçince failed verdi
Şimdi 142 güncellemesini indiriyorum bakalım o ne olacak

Edit:son denemede onaylı olan 140 nolu sürümü indirdim indi yüklemeye de başladı yüklendi cihaz açıldı ancak yine 139 da kaldı yani yukseltmedi bilginiz olsun

Son düzenleme: