İpucu Huawei AppGallery hakkında bilgilendirime.

Huawei

Yeniden Huawei
Yönetici
Kurucu
Cihaz
P20 Pro
Not: Son zamanlarda AppGallery paylaşımlarında yaşanan artış nedeniyle bu paylaşımı ekleme ihtiyacı duydum.

AppGallery Nedir, Ne işe yarar?
* Huawei'nin (Google Play Store benzeri) uygulama platformudur. Çok çeşitli uygulamaların son sürümlerini indirebileceğiniz gibi uygulama güncellemelerini de buradan yapabilirsiniz. Sisteme entegre gelen (Video, Müzik, HiCare, Sağlık vb) uygulamaları da güncelleyebilirsiniz.

AppGallery "Ülkenizde desteklenmiyor." diyor nasıl aktif ederiz?
* Uygulama açıldığı zaman alt kısımda yer alan "Ülke/bölge değiştir seçeneğinden bir ülke seçerek aktif edebilirsiniz.
Çin seçilince daha hızlı uygulama güncellemesi yapılmakta ancak uygulama isimleri Çince olmaktadır. Avrupa'nın önde gelen ülkeleri seçilirse daha stabil uygulama güncellemeleri verilmekte ve uygulama isimleri İngilizce veya o ülkenin diline dönmektedir. Karadağ ülkesi seçilirse uygulamalar yavaş güncelleme almakta ama uygulama isimleri dahil birçok kısım Türkçe olmaktadır.
Not: Bazen bu ülke değiştirme butonu çalışmayabiliyor. Bu durumda (Ayarlar - Uygulamalar ve bildirimler - uygulamalar - appgallery - depolama) yolundan verileri temizleyin ve yeniden deneyin.
Peki ülkemizde neden aktif değil. Huawei ülkemizin de dahil olduğu Avrupa bölge pazarında bu tür uygulama ve hizmetlerini yeni yeni kullanıma açmaya başladı. Ülkemiz pazarında da önemli bir paya sahip oldukları için ülkemizde de bu hizmetlerin açılması için çalışıyorlar. Kısa bir süre içinde aktif edileceği söyleniyor. Ancak şu an için kesin bir tarih verilmiş değil.

AppGallery'de ülke değiştirirsek cihazda bir sorun olur mu?
* Hayır hiçbir sorun olmaz. Uzun zamandır Avrupa veya Çin seçili olarak kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Garantiye de doğal olarak bir zararı yoktur.
Uyarı: Ülke/bölge değiştirme işlemi 90 gün içinde 20 defa yapılırsa uygulama otomatik olarak bir süreliğine "Ülke/bölge değiştirme" işlemini askıya almaktadır. Çok değiştirmek de iyi değildir.

AppGallery'den uygulama güncelledim ama geri eski halinde kullanmak istiyorum.
* Ayarlar - Uygulamalar ve bildirimler - uygulamalar - (değiştirilmek istenen uygulama) - üstten üç noktaya dokunun gelen seçeneklerden "Güncellemeleri kaldır"ı seçin.

AppGallery'den uygulama güncelledim, AppGallery'i eski haline çevirmek istiyorum güncellediğim uygulamalar da eski haline döner mi?
* Hayır uygulamalar son güncellenen halinde kalır.

AppGallery'i yine Türkiye yapmak istiyorum.
* Türkiye olarak şu an kullanamazsınız. "Uygulama ülkenizde kullanılamıyor" ekranına dönebilirsiniz sadece.
Bunun için
Ayarlar - Uygulamalar ve bildirimler - uygulamalar - appgallery - depolama yolundan verileri temizleyin.

Herkese iyi kullanımlar dilerim.

Gökhan Özkan

Yeni Üye
Cihaz
Mate 20 Pro
Ülke değiştirme işlemi askıya alındığında, bu ne kadar sürer? Sanırım 20 den fazla değiştirme yaptım ki hesabım askıya alındı.