Herkese merhaba. aranıza yeni katıldım ama keşke huawei almasaydım. neden mi? anlatayım. 30.11.2019 cumartesi günü Denizli Media Markt tan Huawei Mate 20 Pro telefon satın aldım. 01.12.2019 pazar günü yani 1 gün sonra cihazın ekranın alt kısmında ekran yanığı olduğunu fark ettim. kamera tuşlarının izi kalmış ekranda. 02.12.2019 tarihinde cihazı, yeni cihaz ile değişim yapmak üzere Media Markt a götürdüm. Media Markt ta bulunan servis müdürü bana ellerinde aynı model cihaz olmadığını ama istediğim takdirde para iadesi veya servise göndererek değişim talebi yapabileceğimizi beyan etti.Cihazı cuma indirimleri sebebi ile kampanyalı aldığım için para iadesi kabul etmedim ve Media Markt vasıtası ile cihazı Huawei servisine değişim talebi ile gönderilmesini istedim. Akabinde 03.12.2019 tarihinde Huawei müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdim ve onarım değil değişim talebim olduğunu kendilerine ilettim. Huawei yetkilisi cihazın ayıplı ürün olabileceğini ve değişim talebini gönderilen servise de iletmem halinde cihazın değişiminin yapılacağını söyledi. 05.12.2019 tarihinde cihazın FixSmart servisine gönderildiğinin bilgisini almam üzerine FixSmart internet adresinden durumu kontrol ettiğimde cihazın onarıma girdiğini gördüm ve hemen FixSmart yetkili servisini aradım. Ancak FixSmart bana cihazın onarıma girdiğini, mediamarktın onarım talebi ile gönderdiğini ve değişim yapılamayacağını söyledi. Durumu açıkça izah etmeme rağmen, 1 gün kullanmadan ekranda hayalet ekran denen ekran yanığı olamayacağını, cihazın kutudan bu şekilde çıktığını ve ayıplı ürün olduğunu, sıfır aldığım cihazın tamir görmesini istemediğimi, mediamarktın onarım diye göndermiş olsa dahi bizzat kendimin değişim talebi olduğunu defalarca kez dile getirmeme rağmen cihaz değişimini yapmadılar. Durumu Huawei müşteri hizmetlerine ilettiğimde yine aynı cevabı aldım. ''ürün onarıma girmiş, değişim mümkün değil''. bir de suçu mediamarkta atıyorlar. onlar onarım talebi ile göndermiş diye. ''telefon sahibi olarak ben değişim istiyorum ve bunu size bizzat kendim iletiyorum, mediamarktı aradan çıkarıyorum '' diyorum ama nafile. 7999 TL'ye satılan bir ürünün kutudan ekran yanığı olarak çıkması benim suçummuş demek ki...! yazıklar olsun huawei. birdaha ne alırım ne de aldırırım. telefonu kullanamadan soğudum.