haber Huawei P40 Lite tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Huawei

Yeniden Huawei
Yönetici
Kurucu
Cihaz
P20 Pro
Huawei P40 serisinin 26 Mart tarihinde Paris’te düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılacağını daha önce sizlere duyurmuştuk. Bu etkinliğe bir ay kala, serinin uygun fiyatlı modeli Huawei P40 Lite sürpriz bir şekilde tanıtıldı.

Cihazın detaylarına geçmeden önce Aralık ayında Çin’de tanıtılan Huawei Nova 6 SE modelinin yeniden adlandırılmış hali olduğunu söylemeliyiz. Huawei son dönemde aynı cihazları farklı isimler ile satışa sunmayı tercih ediyor.

Huawei P40 Lite özellikleri
6.4 inç büyüklüğündeki IPS ekranı Full HD+ yani 1080×2310 piksel çözünürlük sunan telefonun ekran/kasa oranı yüzde 90.6 seviyesinde. Ekranın sol üst köşesinde yer alan delik, 16 Megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

159.2 x 76.3 x 8.7 mm boyutlarında ve 183 gram ağırlığında olan Huawei P40 Lite gücünü 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.27 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 810 işlemciden alıyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile karşımıza çıkan telefonun hafızasını artırmak mümkün.

ABD ambargosu nedeniyle Mate 30 ile benzer şekilde Google uygulamalarının yer almadığı telefon, Android 10 işletim sistemi ve EMUI 10 kullanıcı arayüzü ile kutudan çıkıyor. P40 Lite’ın 48 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip ana kamerasına 8 Megapiksel f/2.4 geniş açılı ve 2 Megapiksel f/2.4 makro kameranın yanı sıra 2 Megapiksel f/2.4 derinlik algılama sensörü eşlik ediyor.

P40 Lite’ın 4200 mAh kapasiteli bataryası 40W hızlı şarj desteğine sahip. Bu sayede 30 dakika içerisinde yüzde 70 şarj olabildiği belirtiliyor. Parmak izi okuyucunun yan tarafa yerleştirildiği cihaz 3.5 mm kulaklık girişini koruyor.

Huawei P40 Lite fiyatı
Üç farklı renk seçeneğine sahip olan Huawei P40 Lite’ın fiyatı 299 Euro olarak belirlendi. Avrupa’da 2 Mart tarihinden itibaren ön siparişler alınmaya başlanacak. Bazı ülkelerde P40 Lite ön siparişi veren müşterilere Freebuds kablosuz kulaklık ve ekran koruyucu hediye edilecek.

Resimleri Görebilmek İçin Giriş yap veya Üye ol.
 
Son düzenleme:

Seren_00

Katılımcı Üye
Yasaklı Kullanıcı
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Pro
Güzel telefon, özellikleri gayet iyi görünüyor.
 

Caginilter

Yeni Üye
Cihaz
MATE 30 LİTE
P serisini oldum olası sevmedim

Aslında P serisi Huaweinin amiral gemisi. Mate serisine istinaden daha ince ve uzunlamasına. Bir çok yeniliği şuan olduğu gibi ( HMS, APP GALLERY ) P serisinde görüyoruz, mate serisinde devam ettiriliyor. Bence Hafife alınmamalı P Serisi
 

m.tingis

Yeni Üye
Cihaz
MATE 30 LİTE
P serisini oldum olası sevmedim
P serisi Huawei'nin en üst segment ürün gamını temsil ediyor. Özelikle kamera ve yazılımsal yenilikler P Serisinde karşımıza çıkıyor önce. Mesela bu sene P40 serisinde yeni sisteme geçildi Huawei Mobile Service AppGallery gibi.
 

kaanbstn

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Kullanıyorum fotoğraf çekimi hızlı şarj desteği ses kalitesi bataryası efsane hafıza ramdan bahsetmıyorum bile gpu 3.0 var cihazda.
 
Cihaz
Mate 20 Lite
Ben kullanıyorum ve çok memnunum fotoğraf performansı olsun oyun performansı olsun çok güzel. Hızlı şarj özelliğide muazzam herkese tavsiye ederim.
 
Üst