Kılıfsız ve Ekran Koruyucusuz Kullanım

capanoglu006

Yeni Üye
Bu cihazdan önce yaklaşık 4.5 sene iki ayrı xperia z2 kullandım. Aldığım ilk z2 için arkadaş, bu gorilla glass ekranı çizilmez demişti. Ben de ekran koruyucusunu çıkarmıştım. Bir süre sonra ekranın çizildiğini gördüm. Sonraları bazen kılıflı bazen kılıfsız bazen ekran koruyuculu bazen ekran koruyucusuz kullandım. Ama kılıfla kullanmayı hiç sevmedim. Şimdi bu cihazın mavisi var bende. Özellikle mavi olması tercih sebeplerimden biriydi. Hatta p20 lite daha çok hoşuma gitmişti esas onu alacaktım ama bunda karar kıldım. Velhasıl telefonu almamdaki en önemli sebeplerden biri tasarımı ve rengi. Önceki gün şeffaf kılıfı çıkardım dün akşam da arka ekrandaki ekran koruyucu çıkardım. Ön taraftaki ekran koruyucuyu da çıkarıp yerine kutudan çıkanı taktım. Şu an sadece önde telefondan çıkan ekran koruyucu var. Arka taraf kırılsa bile fiyatı uç noktalarda değil. Ön tarafı değiştirmemin sebebi de telefonu parmak hareketleriyle kullanmak istemem. Size de tavsiye ederim bunu. Şimdi sorum şu arka kapak çizilir mi bu şekilde koruyucu olmadan. Kırılıp kırılmayacağını merak etmiyorum merak ettiğim ÇİZİLİR Mİ?

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
Merhaba

Örnek vererek anlatayım telefonunu madeni para anahtar gibi materyallerle aynı yere koyarsan çizilir.Yada tozlu zeminlere koyduğunda çizilir. Kılıf kullanmak istemiyorsan ön tarafa taktığınız ekran koruyucu gibi arka taraf için olan kıruyucular var hem daha kibar hemde çizilme sorunu ortadan kalkmış olur. Resim ekledim internet ten satış yapan sitelerde mevcut.

Resimleri Görebilmek İçin Giriş yap veya Üye ol.

capanoglu006

Yeni Üye
Merhaba

Örnek vererek anlatayım telefonunu madeni para anahtar gibi materyallerle aynı yere koyarsan çizilir.Yada tozlu zeminlere koyduğunda çizilir. Kılıf kullanmak istemiyorsan ön tarafa taktığınız ekran koruyucu gibi arka taraf için olan kıruyucular var hem daha kibar hemde çizilme sorunu ortadan kalkmış olur. Resim ekledim internet ten satış yapan sitelerde mevcut.

Resimleri Görebilmek İçin Giriş yap veya Üye ol.
İlginiz için teşekkürler yalnız bakın ben ne yazmışım. ''dün akşam da arka ekrandaki ekran koruyucu çıkardım '' bahsettiğiniz şey hakkında bilgim var var ve sizin bahsettiğiniz ürünü söktüm telefondan. Teşekkürler

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
Corning Gorilla Glass olduğu için çizilmeyeceğini düşünmek yanlış olur çünkü bu teknoloji sadece camı daha dirençli hale getiriyor.

capanoglu006

Yeni Üye
Ekran koruyucusuz devam etmeyi düşünüyorum. Aradan biraz zaman geçsin çizilip çizilmediğini yazarım. Bu arada çok önemli bir not telefondan kılıfı çıkardığınız zaman aşırı kaygan hale geliyor. 3 gün içinde 3-4 defa yakalaşık yarım metre mesafelerden parkeye ve fayansa düştü telefon ama çizik bile olmadı :)

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
inş. daha yüksek mesafelerden düşmez :) bence siz kılıf ile kullanın telefonsuz kalmayın. :)

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
kılıfı takınca mate 20 lite kullandığımı hissedemiyorum. kılıfı çıkarınca mate 20 lite kullandığımı hissediyorum :) riski göze aldım gerisi nasip :)

Parmaklarında yüzük varsa çıkarmanı tavsiye ederim. Alyansımın çizdiğini görmüştüm. Deneyimle sabit yani :)

Byseus

HuaweiTeam
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Ben p20 lite kullanıyorum sıfır kılıf bariz cizik olmuyor ama kılcalın önüne geçilmez. Tabi bu kullanan kişiyle alakalı çizilmemesi için sürekli tedbirli olmak zorundasın.

mrtrdk

Yeni Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
gorılla glass cızılmez dıye bırsey yok hatta halk arasında kılırılmaz olarak da bılınıyor ama Gorilla Glass cızılmeye dayanıklıdır,bknz sadece dayanıklı cızılmez demıyor adamlar,ekran fılmınde fayda var cızılırse telafısı yok