Yardım mate 20 lite vowifi volte sorunu

emrecyr

Huawei üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Arkadaşlar her zamanki gibi turkcellden aldığım mate 20 lite volte uyumlu olduğu söyleniyordu listelerinde bulunuyordu fakat telefonu alalı 2 hafta anca oldu ancak dün baktığımda dolandırıcı turkcell uyumluluk listelerinden kaldırmış telefonu. ilginçtir geçen hiçbir sıkıntınız yok telefonunuz uyumlu ve volte servisimize kayıtlı diyen turkcell çalışanları dün bana telefonunuz uyum listesinde yok baya önce kaldırılmıştı felan .... saçmalıklarda bulundu. herneyse merak ettiğim konu içinizde volteyi kullanabilenler var mı? ben wifi ile arama seçeneğini bile göremiyorum ayarlar kısmında. ne wifi ile arama var ne volte var ne birşey... var mı kullanabilen .

slckgms

Huawei üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Merhaba,

aynı maduriyeti bende yaşadım. Şubatta volte desteği var diye bana mate 20 lite satıldı ama hala ve hala kullanamıyorum. Turkcell huawei ye suç atmaktan başka hiç birşey yapmıyor.

İşin garip tarafı aynı telefona başka bir operatör taktığın zaman volte aktif hale gelebiliyor.

Sorun turkcell'in ta kendisi. Artık operatör değiştirme zamanı geldi sanırım.

Emrullah Kurt

Katılımcı Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
Ben de mate 20 lite kullanıyorum. Turk Telekom operatörüm. Ben nasıl kullanacağım volte'yi acaba bilgisi olan var mı

slckgms

Huawei üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Ben de mate 20 lite kullanıyorum. Turk Telekom operatörüm. Ben nasıl kullanacağım volte'yi acaba bilgisi olan var mı

Emrullah bey gördüğüm kadarıyla turk telekom mate 20 lite için volte desteği vermiyor. Kendi web sitesinden aldığım bilgiye göre aşağıdaki cihazlara sadece destek vermiyormuş.

HD+ Görüşme’den şu anda yararlanabilen cihazlar Türk Telekom Stylus 3, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6S, Apple iPhone 6S Plus, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone SE, Apple iPhone X, General Mobile GM 5 Plus, General Mobile GM 6, General Mobile GM 8 Go, General Mobile GM 8, LG G4, LG G5 SE, LG G6, LG K9, LG Q6, LG V10, LG V20, LG V30, Samsung Galaxy A3(2017), Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A6+ (2018), Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy A7 (2017), Samsung Galaxy A8 (2018), Samsung Galaxy A8 Plus (2018), Samsung Galaxy Grand Prime Pro, Samsung Galaxy J4 (2018), Samsung Galaxy J5 Pro, Samsung Galaxy J6, Samsung Galaxy J7 Prime 2, Samsung Galaxy J7 Pro (2018) - 64GB, Samsung Galaxy J7 Pro, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 Plus, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9, SONY Xperia XA1 Plus, SONY Xperia XA1 Ultra, SONY Xperia XA1, SONY Xperia XZ Premium, SONY Xperia XZ1, LG G5, LG G7 ThinQ , LG K11, Samsung Galaxy S9 Plus ve Vestel Venüs Z20'dir.

Emrullah Kurt

Katılımcı Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
Emrullah bey gördüğüm kadarıyla turk telekom mate 20 lite için volte desteği vermiyor. Kendi web sitesinden aldığım bilgiye göre aşağıdaki cihazlara sadece destek vermiyormuş.

HD+ Görüşme’den şu anda yararlanabilen cihazlar Türk Telekom Stylus 3, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6S, Apple iPhone 6S Plus, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 8, Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone SE, Apple iPhone X, General Mobile GM 5 Plus, General Mobile GM 6, General Mobile GM 8 Go, General Mobile GM 8, LG G4, LG G5 SE, LG G6, LG K9, LG Q6, LG V10, LG V20, LG V30, Samsung Galaxy A3(2017), Samsung Galaxy A5 (2016), Samsung Galaxy A5 (2017), Samsung Galaxy A6+ (2018), Samsung Galaxy A7 (2016), Samsung Galaxy A7 (2017), Samsung Galaxy A8 (2018), Samsung Galaxy A8 Plus (2018), Samsung Galaxy Grand Prime Pro, Samsung Galaxy J4 (2018), Samsung Galaxy J5 Pro, Samsung Galaxy J6, Samsung Galaxy J7 Prime 2, Samsung Galaxy J7 Pro (2018) - 64GB, Samsung Galaxy J7 Pro, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 Plus, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9, SONY Xperia XA1 Plus, SONY Xperia XA1 Ultra, SONY Xperia XA1, SONY Xperia XZ Premium, SONY Xperia XZ1, LG G5, LG G7 ThinQ , LG K11, Samsung Galaxy S9 Plus ve Vestel Venüs Z20'dir.
Desteğin için çok teşekkür ederim.

Shanks1987

Yeni Üye
Cihaz
Mate 20 Lite
3 gün önce vodafone den aldım ilk kurulumda volte olarak kullanmaya başladım. Bence operatörle ilgili bir durum

yergun02

Paylaşımcı üye
Cihaz
Mate 20 Lite
  • Telefonunuzun Ayarlar bölümünden "Mobil Ağlar" sekmesini açın.
  • 2Ardından "Şebeke modu" kısmını açın.
  • 3"Şebeke Modu" olarak LTE/3G/2G seçeneğini işaretleyin.
  • 4"Arama ayarları"nı açın ve "Giden sesli arama ayarları'nı seçin.
  • 5"Uygun olduğunda VoLTE kullan" seçeneğini işaretleyerek HD+ Görüşme özelliğini aktif edebilirsiniz.
  • 6Telefonunuzun üst menüsünde VoLTE yazdığında HD+ Görüşme servisini kullanabilirsiniz.
arkadaşlar biraz mantıklı olun telefon ile alakalı şu 4. şık tıkladığınızda''Giden sesli arama ayarları diyen bir şık yok eğer olsaydı zaten volte olurdu ben daha evel yani bu telefonla takas ettiği galaxy s9 plusta telekom idi ama Volte vardı bunda yok
4"Arama ayarları"nı açın ve "Giden sesli arama ayarları'nı

yergun02

Paylaşımcı üye
Cihaz
Mate 20 Lite
VoLTE Nedir ?
VoLTE (Voice over LTE) kısaca özetlenecek olursa, yüksek kaliteli ses iletişimi sağlayan teknolojidir. HD ses teknolojisi sayesinde arkaplan gürültülerinden kurtulurken mükemmel bir ses deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu özellik 4.5 G teknolojisi ile birlikte ülkemizde de kullanılmaya başlanmıştır.
LTE (Long Term Evolution): Yüksek hızlı veri.
Aşağıda nasıl aktif edeceğiniz anlatılmıştır, bu özelliği kullanabilmeniz 4.5G destekli hatta ve uyumlu bir cihaza sahip olmanız gerekmektedir. Hattınızın Türkcell, Türk Telekom, Vodafone, Bimcell veya PTTCell olması önemli değildir. Önemli olan uyumlu bir cihaza sahip olmanızdır, aşağıda uyumlu telefon listesi belirtilmiştir.
VoLTE Nasıl Aktif Edilir ?
Android İçin VoLTE Nasıl Aktif Edilir ?
Cihazınızdan Ayarlar >> Mobil Ağlar >> VoLTE Aramaları seçeneğini aktif konuma getirin.

iOS İçin VoLTE Nasıl Aktif Edilir ?
Ayarlar >> Hücresel >> Seçenekler >> LTE’yi etkinleştir seçeneğinden Ses ve veri seçeneğini işaretleyin.

VoLTE Uyumlu Telefon Listesi
[TABLE]
[TR]
[TD]Apple iPhone 6[/TD]
[TD]LG Q6[/TD]
[TD]Moto E Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 6 Plus[/TD]
[TD]LG V30+[/TD]
[TD]Huawei P9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 6S[/TD]
[TD]LG G7[/TD]
[TD]Huawei Mate 10 Lite[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 6S Plus[/TD]
[TD]LG K9[/TD]
[TD]Huawei P10[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 7[/TD]
[TD]LG Q7 +[/TD]
[TD]Huawei P10 Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 7 Plus[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A3 2017[/TD]
[TD]Huawei P Smart[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone SE[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A5 2017[/TD]
[TD]Huawei Mate 10 Pro[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 8[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A7 2017[/TD]
[TD]Huawei P20 Lite[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone 8 Plus[/TD]
[TD]Samsung Galaxy Note5[/TD]
[TD]Huawei P20[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Apple iPhone X[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S6[/TD]
[TD]Huawei P20 Pro[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ASUS Zenfone 3[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S6 Edge[/TD]
[TD]Huawei Y6 2018[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via A1 -1[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S7[/TD]
[TD]Huawei Y7 2018[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via M3[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S7 Edge[/TD]
[TD]Huawei P9 Lite 2017[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via F1[/TD]
[TD]Vestel Venüs V3 5580[/TD]
[TD]Huawei P10 Lite[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via G1[/TD]
[TD]Vestel Venüs V3 5010[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J7 2016[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via G1 Plus[/TD]
[TD]Vestel Venüs Z10[/TD]
[TD]Samsung Galaxy Note 8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper VIA A1 Plus[/TD]
[TD]Vestel Venüs E3[/TD]
[TD]Samsung Galaxy Grand Prime Pro[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper VIA A1[/TD]
[TD]Vestel Venüs V4[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via P2[/TD]
[TD]Vestel Venüs E2 Plus[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A8 Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via M4[/TD]
[TD]Vestel Venüs Z20[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Casper Via A2[/TD]
[TD]Vodafone Smart 6 Ultra[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S9 Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 5 Plus[/TD]
[TD]Vodafone Smart 7 Style[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A6[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 5 Plus d[/TD]
[TD]Vodafone Smart 7 Ultra[/TD]
[TD]Samung Galaxy A6 Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 6[/TD]
[TD]Vodafone Smart 7 Pro[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J4[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 6 d[/TD]
[TD]Vodafone Smart V8[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J6[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 8[/TD]
[TD]Vodafone Smart N8[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 8 d[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S8[/TD]
[TD]Samsung Galaxy Note 9[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 8 Go[/TD]
[TD]Samsung Galaxy S8 +[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J2 Core[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 8 Go d[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A5 2016[/TD]
[TD]Nokia 7 Plus[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 9 Pro[/TD]
[TD]Samsung Galaxy A7 2016[/TD]
[TD]Nokia 8[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]General Mobile GM 9 Pro d[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J5 Pro[/TD]
[TD]Nokia 5[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KAAN A1[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J7 Pro[/TD]
[TD]Nokia 6[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]KAAN N2[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J3 Pro[/TD]
[TD]Nokia 6.1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG G4[/TD]
[TD]Samsung Galaxy J7 Core[/TD]
[TD]Nokia 3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG G5[/TD]
[TD]Sony Xperia XZ Premium[/TD]
[TD]Nokia 2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG G5 SE[/TD]
[TD]Sony Xperia XZ[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG G6[/TD]
[TD]Sony Xperia XA1[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG K10 2017[/TD]
[TD]Sony Xperia XA1 Ultra[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG V20[/TD]
[TD]Sony Xperia XZ1[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LG Stylus 3[/TD]
[TD]Sony Xperia XA1 Plus[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ademoyuklu

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
arkadaşlar p 20 lite için de yok diyorlardı ama google yazdım türkcell sayfasından yaptım şuanda volte açık .
ama turkcell aradıgında p 20 lite için destegin olmadıgını söylüyor ben kullanıyorum

Çetin

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Arkadaşlar merhabalar
Turkcell kullanıyorum emiu 9 güncellemesi aldıktan sonra volte özelliği aktif olacaktır ben şuanda kullanıyorum

slckgms

Huawei üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Arkadaşlar merhabalar
Turkcell kullanıyorum emiu 9 güncellemesi aldıktan sonra volte özelliği aktif olacaktır ben şuanda kullanıyorum

mart ayından beri güncelleme bekliyoruz bu saatten sonrada geleceğini düşünmüyorum. kötü p smart 2018 de bile volte kullanabiliyorum ama mate 20 lite ta kullanamıyorum.

Bonaparte

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Arkadaşlar her zamanki gibi turkcellden aldığım mate 20 lite volte uyumlu olduğu söyleniyordu listelerinde bulunuyordu fakat telefonu alalı 2 hafta anca oldu ancak dün baktığımda dolandırıcı turkcell uyumluluk listelerinden kaldırmış telefonu. ilginçtir geçen hiçbir sıkıntınız yok telefonunuz uyumlu ve volte servisimize kayıtlı diyen turkcell çalışanları dün bana telefonunuz uyum listesinde yok baya önce kaldırılmıştı felan .... saçmalıklarda bulundu. herneyse merak ettiğim konu içinizde volteyi kullanabilenler var mı? ben wifi ile arama seçeneğini bile göremiyorum ayarlar kısmında. ne wifi ile arama var ne volte var ne birşey... var mı kullanabilen .
Vodafone kullanıyorum ve oradan aldım. VoLTE ve VoWİFİ mevcut.

yergun02

Paylaşımcı üye
Cihaz
Mate 20 Lite
arkadaşlar bakınız cihazda şebeke 2.5.3.5.4.5 ama LTE yok cihazınıza bakarsanız bulamazsınız haaa- ileride yazılım güncelemesi gelirse ne ala.