Soru p20 lite Turkcell hat okumuyor

ahmet600

Yeni Üye
Cihaz
P20 Lite
Merhaba arkadaşlar yurtdışı cift hatlı kayıtlı telefonum sim1 ve sim2 kayıtlıydi sonradan sim1 klonlandi bende sim2 yi kullaniyordun 1 hafta sonra Turkcell hatdan şebeke gelmemeye başladı imei kontrol ettiğimde saglam görünüyor başka operatörün hattini takinca şebeke geliyor toplamda 3 adet farklı Turkcell hat demedim şebeke gelmedi ayni sim slotuna 7 tane farklı Türk Telekom ve Vodafone hat takınca şebeke geliyor problem olmuyor

Jackinlove

Usta Üye
Destek Ekibi
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Turkcell yazılımını kurduğun içindir. Vodafone ve Turktelekom operatör yazılımları bildiğim kadar yok.

Jackinlove

Usta Üye
Destek Ekibi
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
Turkcell yazılımını kurduğun içindir. Vodafone ve Turktelekom operatör yazılımları bildiğim kadar yok.
Burda demek istediğimi tekrar açayım.
Şimdi senin turkcell bir hattın var
Sim 1 klonlandı dedin 86 ile başlar imei huawei
Şimdi Turkcell hattını sim 1 ve ya sim 2 de denedin çalışmamaya başladı evet
Turktelekom ve Vodafone taktın çalıştı evet bu da normal
Neden çözümler
İmei kayıtlı dedin (klonlama yapılmışsa çalışmaz)
Kullandığın yazılım da operatör güncellemesi varsa Turkcell yine çalışmaz sordum daha önce(Yurt dışı) sim1 veya sim2 hatasından sonra
Huawei müşteri temsilcisiyle görüşüp imei kontrolünü neden böle olduğu hakkında bilgi edinebilirsin.
Btk ile görüşebilirsin.
Herhangi bir sorun ile karşılaşmadın o zaman sim kartını değiştirmelisin.
Sim kartında sorun yok o zaman da telefonu formatlarsın işlem bunlardır kolay gelsin

ahmet600

Yeni Üye
Cihaz
P20 Lite
formatladim olmadi hisuitden sürüm düşürdüm 8 e geldim yine olmadi 9 güncelleme geldi onuda yaptim yine gelmedi saçma bir olay farkettim sim1 klonlu oraya türk Telekom hat takinca sebeke geliyor gelmemesi lazım sim2 de de Turkcell olunca geliyor interneti açınca Turkcell gidiyor internet kapalı iken geliyor

Jackinlove

Usta Üye
Destek Ekibi
Huawei Üyesi
Cihaz
Mate 20 Lite
formatladim olmadi hisuitden sürüm düşürdüm 8 e geldim yine olmadi 9 güncelleme geldi onuda yaptim yine gelmedi saçma bir olay farkettim sim1 klonlu oraya türk Telekom hat takinca sebeke geliyor gelmemesi lazım sim2 de de Turkcell olunca geliyor interneti açınca Turkcell gidiyor internet kapalı iken geliyor
Anlıyorum ama dediklerimden hariç şuan sana yardımcı olamıyorum. Bir başka arkadaşımızın başka bir bildiği olursa burdan sizlere ulaşır. Kolay gelsin

black_mask_13

Emui Expert
Destek Ekibi
Cihaz
P20 Lite
Merhaba arkadaşlar yurtdışı cift hatlı kayıtlı telefonum sim1 ve sim2 kayıtlıydi sonradan sim1 klonlandi bende sim2 yi kullaniyordun 1 hafta sonra Turkcell hatdan şebeke gelmemeye başladı imei kontrol ettiğimde saglam görünüyor başka operatörün hattini takinca şebeke geliyor toplamda 3 adet farklı Turkcell hat demedim şebeke gelmedi ayni sim slotuna 7 tane farklı Türk Telekom ve Vodafone hat takınca şebeke geliyor problem olmuyor
benım anladığım kadaıryla imeı kolonması olduğu zaman turkceel hattınız takılıymış ve şebeke sıkıntısı olmuş kendi hattınızı başka bir cihaza taktığınızda sorunsuz calışması lazım ne yapabilirsiniz mevcut ime numaranızı yenıden imei repiar işlemiyle kaydedebilirsiniz ve tekrar hatttınızı takıp sorunun devam edip etmediğine bakabilirsiniz büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir çözülmezse turkcell müşteri hizmetleriyle iletişime gecın onlarda gerekli bilgiyi verecektir