Soru Şarjım hızlı gidiyor!

Berkayags

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Öncelikle merhaba. Huawei P20 lite cihazıma SD karttan android 9.1 pie yükledim. Yükleyeli 2-3 hafta oluyor. Fakat şarjım çok hızlı bir şekilde gidiyor, oyun oynadıkça su gibi gidiyor. Acaba bataryası mı bitmiştir yoksa android sistemi yeni olduğu için mi çabuk gidiyordur? (bu arada cihazı alalı tam 1 sene oldu)

TŞK

ayuD

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Öncelikle merhaba. Huawei P20 lite cihazıma SD karttan android 9.1 pie yükledim. Yükleyeli 2-3 hafta oluyor. Fakat şarjım çok hızlı bir şekilde gidiyor, oyun oynadıkça su gibi gidiyor. Acaba bataryası mı bitmiştir yoksa android sistemi yeni olduğu için mi çabuk gidiyordur? (bu arada cihazı alalı tam 1 sene oldu)

TŞK
Merhaba, HiCare uygulamasında EMUI 9.1'e geçerken feragatname bölümünü okuduysanız yazılımın erken erişim olduğunu görmüşsünüzdür. Yazılımın yeniliğinden kaynaklı bir kaynak tüketimi mevcut. Ayrıca HiCare üzerinden sorun giderme bölümünde "Güç" başlığına tıklarsanız orada da ilgili bilgi mevcut ve güç tüketimini tarayarak pil ömrünü uzatabilirsiniz. Ve eğer güncelledikten sonra yapmadıysanız recovery mode'a girerek Wipe Data/Factory Reset yapmanız büyük fayda sağlayacaktır. Son olarak Optimizer>Pil>Uygulama Başlatma kısmından Google uygulamalarını manuel başlatma yaparak arkaplanda çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Huawei

Yeniden Huawei
Yönetici
Kurucu
Cihaz
P20 Pro

TŞK
wipe daha factory reset yap