Soru Batarya testi - inceleme

OrxaN

Huawei üyesi
Merhaba arkadaşlar Huawei ailesine ve araniza yeni katildim, takas yaptim (redmi S2 kullaniyordum) ve şimdi p20 lite kullaniyorum, evet arkadaşlar eski cihazdan sonra p20 lite-ın batarya pil süresine alişmam biraz zor oluyor kolay değil çunki gerçektende batarya kapasiteleri hemen-hemen ayni olmalarina rağmen (3080Mah-3000Mah) aralarinda ciddi bir fark var eski cihaz (redmi s2) gerçekten harika işler çikariyordu batarya konusunda,her neyse artik...p20 lite bataryasina alişmak için veya pil süresini uzatmak için bişeylar ariyorum araştiriyorum ama ne yaparsam sonuç ayni zaten,çunki pilin kapasitesi bunnan artik değil üstüne bişeyde koyamayiz zaten

üstdeki fotoda zaten gösteriyor herşeyi,pcmark pil testi arkadaşlar cihaz 6saat 20 dakika pil testinnen gecmiş,paylaşma sebebim ise çünki bazi arkadaşlar pilin çok yeterli olduğunu söylüyor,yeterli ola bilir ama herkese değil kullanima bağli olarak yeterlidir..(yok hocam ben gün içinde 7saat video izliyorum zaten 4 saat falan oyun oynuyorum ,kulaklik zaten hep kulağimda muzik dinlerim mobil veri hep açik) diyen arkadaşlar var. arkadaşlar bunlari bu cihazla yapmak imkansizken bunlar hep boş konuşmalar,böyle söyleyenler için paylaştim fotoyu ve konuyu açtimki bu cihazin batarya kapasitesi aynen üsteki fotoda olduğu gibidir! batarya oyun süresi 5 saati bulamazken(video süresi 7-8 saat falan) ,yok bende şöyle bende böyle diyenler var,sanki biz lumia kullaniyoruzda haberimiz yok,biraz gerçekçi olmak lazim,adamlar ayri ayri 15-20 video paylaşmişlar hep inceleme hep batarya testi ve sonuç ayni batarya zayıf! sınıfta kaldi batarya konusunda bu cihaz, bu fiyata hiç olmamiş bu batarya....üstdeki foto zaten pcmark testinden 99% güvenilir!!

arkadaşlar yanliş bişey yazdiysam eğer kusura bakmayin. konu silineceksede eğer böyle şeyler forumda paylaşilmali video foto falan,kullanicilar için.

Byseus

HuaweiTeam
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Tavsiyeniz dikkate alınacaktır. Pil konusu göreceli takdir edersiniz ki. Çünkü siz daha verimli bir kapasiteden geçiş yaptığınız için bakış açınız farklı oluyor haliyle birde daha düşük kapasiteden geçiş yapanlar var onlara görede kapasite harika olduğu için oranlar belki o yüzden şişebilir. Birde yoğun kullanıyorum ifadeside kişiye göre değişir aynı ekran süresi muhabbeti gibi. Bilgilendirme için teşekkürler.

OrxaN

Huawei üyesi
Tavsiyeniz dikkate alınacaktır. Pil konusu göreceli takdir edersiniz ki. Çünkü siz daha verimli bir kapasiteden geçiş yaptığınız için bakış açınız farklı oluyor haliyle birde daha düşük kapasiteden geçiş yapanlar var onlara görede kapasite harika olduğu için oranlar belki o yüzden şişebilir. Birde yoğun kullanıyorum ifadeside kişiye göre değişir aynı ekran süresi muhabbeti gibi. Bilgilendirme için teşekkürler.
tabikide hak veriyorum ama ben zaten bataryanin kimisine göre yeterli kimisine görede yeterrsiz olduğunu söyledim yukarda.

OrxaN

Huawei üyesi
söylemek istediyim bazılarina, bizleri ve kendilerini kandirmasinlar p20 lite batarya performansi ortada.kimisine göre yeterli kimisine görede yetersizdir elbet,mesela benim için şuan yetersiz,eski telefonumdan kalan bazı alişkanliklarimdan vazgeçmek zorundayim yeterli olmasi için:) daha düşük kapasiteden geçiş yapanlar için elbet iyidir ama aldiğimiz batarya performansida ayni ,onlarda 5saat oyun bende 2saat oyun performansi olamaz.

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Bu pcmark testi aynı zamanda işlemciye yük bindirirerek yapılıyor. Ekran süresi değildir 6 saat. Diğer konularda haklısın göreceli bir iş pil mevzusu.
Ayrıca benim sentetik değil günlük hayat kullanımı ile gerçekleştirdiğim test de var. Linki aşşağıda.

Son düzenleme:

Parst

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P30 Lite
OrxaN aramıza hoşgeldiniz konunun silinmesini gerektircek bir durum olduğunu düşünmüyorum.Pil konusu tüm cihazlarda hep bir muallak olmuştur. P20 lite kısa süre kullanma fırsatım oldu(1 ay) ben pil ömründen memnundum fakat bendede pil ile alakalı bambaşka sorunlar çıktı.önemli olan sizin kullanımızda ne kadar yettiğidir yani reel olarak çünkü yapılan bu testlerde veriler yanlış veya tutarsız olabiliyor.