İpucu google assistant voice match açılmıyor

tamamda siri gibi olması gerekiyor hey siri dediginizde hemen etki ediyor hey google dedginizdede hemen etki etmesi lazım
Orta tuşuna bastığınızda size google asistan ses tanıma sistemine yönlendiriyor orda 2 kere ok google 2 kerede hey google demenizi istiyor ondan sonra ok google diyince çalışıyor

tamamda siri gibi olması gerekiyor hey siri dediginizde hemen etki ediyor hey google dedginizdede hemen etki etmesi lazım
Ekran kaydı alirken
Ekran kaydı atacaktım fakat ekran kaydında benim sesimi alınca asitana ses gitmesini engelliyor kendi sesimi kesip denedim video hazır fakat nasıl atabileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız videoyu atabilirim hey google felan çalışıyor

Ekran kaydı alirken

Ekran kaydı atacaktım fakat ekran kaydında benim sesimi alınca asitana ses gitmesini engelliyor kendi sesimi kesip denedim video hazır fakat nasıl atabileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız videoyu atabilirim hey google felan çalışıyor
Baska telle cekip atabilirsin youtubeye linkini buraya atabilirsin

Ben yaptım çözüm şöle telefon dilini ingilizce us yapiyosunuz sonra voice match açıyorsunuz ok google diyin doi yor ama hey google diyince ilerliyo neyse yapınca telefon dilini türkçe yapın sonra ayarlarda arama yerine dil ve giriş yazın sonra en üste dil ve bölge var ordan 1inci dil ingilizce us 2 türkçe yapiyosunuz sonra dil ve giriş ana sayfasına geliyosunuz google sesle yazma ayarı var oraya tıklayın 2 seçenek de voice match olması lazim ona tıklayın sonra voice match etkinleştirin bu kadar .d

Ben yaptım çözüm şöle telefon dilini ingilizce us yapiyosunuz sonra voice match açıyorsunuz ok google diyin doi yor ama hey google diyince ilerliyo neyse yapınca telefon dilini türkçe yapın sonra ayarlarda arama yerine dil ve giriş yazın sonra en üste dil ve bölge var ordan 1inci dil ingilizce us 2 türkçe yapiyosunuz sonra dil ve giriş ana sayfasına geliyosunuz google sesle yazma ayarı var oraya tıklayın 2 seçenek de voice match olması lazim ona tıklayın sonra voice match etkinleştirin bu kadar .d
Google sesle yazmaya alakası yok google sesle yazma sesli birsekilde chrome veya başka bireylerde arama yapmak için ama gerçekten türkçe yapabildiysen helal

Forum içinde birbirimize saygımızı kaybetmiyelim argo konuşmaktan uzak duralım.
Ben yaptim oluyo dediğin dogru ama telefon ingilizce oldu onu nasil turkce yapicaz turkce yapinca tekrar kapaniyo

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni hesap açmaya gerek yok

1-Cihazınızın dilini cihaz ayarlarından ingilizce (united states) yapın

2-daha sonra google asistana giriş yapın 1.diliniz ingilizce(us) 2.diliniz ise türkçe olacak

3-Daha sonra sesinizi tanıtmanızı isteyecek google oraya söyleyin

bu şekilde tüm açık ekranlarda çalışıyor ama dili türkçe yapınca her açık ekranda çalışmıyor

Son düzenleme:
T
Yeni hesap açmaya gerek yok

1-Cihazınızın dilini cihaz ayarlarından ingilizce (united states) yapın

2-daha sonra google asistana giriş yapın 1.diliniz ingilizce(us) 2.diliniz ise türkçe olacak

3-Daha sonra sesinizi tanıtmanızı isteyecek google oraya söyleyin

bu şekilde tüm açık ekranlarda çalışıyor ama dili türkçe yapınca her açık ekranda çalışmıyor
Teşekkürler çalışıyor artık