Huawei'den Android Lisansının Alındığı Söylentisi

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Huawei,Xiaomi,Oppo,Oneplus,Vivo, Lenovo Bu suru sirket var toplanin bir ortak market stabil bir kapali isletim sistemi Rakip olabilir cinlilerde bunu yapacak parada gucte var
Ben hiç bir şirketin kendini zora sokacağını düşünmüyorum. Huawei ile Amerika anlaşma yoluna gidecekler bence.

Justblack

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Huawei yıllardır yeni işletim sistemi üzerinde çalışıyor zaten oneplus xiaomi huawei çinli firmalar tek bir sistem üzerine geçip amerikaya güzel bir kafa tutacaklar emin olun her başlangıcın bir sonu vardır android'inde sonu olacaktır. Görecegiz bakalım. bu adımlar huaweiye zarar vermez. google'ye en cok zarar veriyor.
Amerika sadece satışları düşürüp iphone satmak için yapıyor bunu global ekonomide bunu yapama
Huawei,Xiaomi,Oppo,Oneplus,Vivo, Lenovo Bu suru sirket var toplanin bir ortak market stabil bir kapali isletim sistemi Rakip olabilir cinlilerde bunu yapacak parada gucte var
Flyme nubia unutmuşsunuz sayın yöneticim :) iphone çinde üretiliyor :) anlaşmalı dövüş olabilir az da iphone satalım demişlerdir global düşünmek lazım :)

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Amerika sadece satışları düşürüp iphone satmak için yapıyor bunu global ekonomide bunu yapama

Flyme nubia unutmuşsunuz sayın yöneticim :) iphone çinde üretiliyor :) anlaşmalı dövüş olabilir az da iphone satalım demişlerdir global düşünmek lazım :)
Danışıklı dövüş değildir. Bence Çin amerikaya kapatıyoruz gümrüklere dese zaten çinde üretilen iphonelar amerikaya gidemeyecek. Çinden böyle bir hamle bekliyorum ben.

Efe

Huawei Team
Kurucu
CoAdmin
Cihaz
Mate 20 Pro
Danışıklı dövüş değildir. Bence Çin amerikaya kapatıyoruz gümrüklere dese zaten çinde üretilen iphonelar amerikaya gidemeyecek. Çinden böyle bir hamle bekliyorum ben.
Bence google başına dert aldı. Kinci ve kopyacı çinliler bu kazığı unutmaz. :D :D Yeni bir sistem ve sistem savaşları geliyor bilginiz olsun. Hiçbir şirket tehditle faaliyete razı gelmez

mhmt_akky

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Dün discordta arkadaşlarla tartışırken bende bunu düşündüm tek problem google'ın bu hamlesi olmasaydı yapılacak yeni sisteme geçişler yavaş ve stabil bir şekilde olsaydı daha hoş olurdu. Mevcut durumda huawei yazılımı aceleye getirmek zorunda kalacak ve bir dünya bug ortaya çıkacak bence. Bu arada bence google bu kararı korka korka aldı şu an aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık modundalar. Bir orta yol bulunacağını düşünüyorum. Google bu kadar büyük bir müşteriyi kaybedip kendine bu kadar güçlü bir rakip yaratmak istemez.

ali.kara2

Yeni Üye
Cihaz
P20
Anlamak için soruyorum..
Şu anki telefonlar etkilenmeyecek derken
Olayar sonucunda bundan sonra Huawei telefonlar güncelleme almaya devam edemeyecek diye anlıyorum.
Bu etkilenme olmuyor mu?

mhmt_akky

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Anlamak için soruyorum..
Şu anki telefonlar etkilenmeyecek derken
Olayar sonucunda bundan sonra Huawei telefonlar güncelleme almaya devam edemeyecek diye anlıyorum.
Bu etkilenme olmuyor mu?
Emui 9 (Android Pie) için lisans satın alındı diye biliyorum bu güncellemeden sonra yeni güncelleme gelmeyecek (9.2 yada 10). Mevcut telefonlar Play store youtube gibi yazılımları kullanmaya devam edecek. Etkilenmeyecek dedikleri bu.

yergun02

Paylaşımcı üye
Cihaz
Mate 20 Lite
Huawei basın açıklaması yaptı! Kafalar şimdi daha da karışık!!!

1:43 pm - Mayıs 20, 2019 Volkan MANAV

Huawei telefonların Android ekosistemini artık kullanamayacakları” ile ilgili haberler ortada dolaşırken olarak yaşananları ve süreci az önceki haberimizde detaylı olarak anlattık ve durum tam olarak ortaya koyduk. Bu haberin sonunda da Huawei Türkiye‘nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını merak ettiğimizi söyledik. Az önce gelen Huawei basın açıklaması durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. Nasıl mı? Gelin açıklamayı birlikte okuyalım.
“Kardeş sitelerimiz adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

İşte kafaları karıştıran Huawei basın açıklaması
HUAWEI, Android’in dünyadaki gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulunmuştur. Android’in en önemli küresel iş ortaklarından biri olarak hem kullanıcılara hem de sektöre fayda sağlayan bir ekosistem geliştirmek için açık kaynaklı platformlarıyla yakın bir şekilde çalışmaktadır.
HUAWEI, tüm dünyada bugüne kadar satılan ve halihazırda stokta bulunan tüm HUAWEI ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için kullanıcılarına güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir.
Dünya çapında tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak amacıyla güvenli ve sürdürülebilir bir ekosistem kurmaya devam edeceğiz.
Ayrıca referans için Google ve Android’den gelen açıklamaları sizinle paylaşmak isteriz:
Google:
“Kanuna uyuyor ve sonuçları gözden geçiriyoruz. Hizmetlerimizin kullanıcıları için Google Play ve Google Play Protect’teki güvenlik korumaları mevcut HUAWEI cihazlarında çalışmaya devam edecek.”
Android:
“ABD hükümetinin son eylemlerine uymak üzere attığımız adımlarla ilgili olarak HUAWEI kullanıcılarından gelen sorulara istinaden, ABD hükümetinin tüm gereksinimlerine uymakla birlikte, tüketicilerin halihazırda kullanmakta olduğu mevcut cihazlarda Google Play ve Google Play Protect’in güvenliği gibi hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz.”

Bu açıklamadan biz hiçbir şey anlamadık. Zira insanların kafasında şu sorular var.
  • Kullandığım Huawei cihazlar Google Play desteğine devam edecek mi?
  • Google servislerine, GMail, Google Drive, Google Haritalar vb ulaşmakta sorun yaşayacak mıyım?
  • Güvenlik güncellemeleri Google tarafından (Huawei tarafından değil) desteklenmeye devam edecek mi?
  • Android Q güncellemesi alabilecek miyim?
  • P30 Pro gibi telefonlar Android R güncellemesi alabilecek mi?
  • Huawei yola Android ile devam edecek mi?
  • Huawei yeni bir işletim sistemi mi yapıyor?
Gördüğünüz gibi bu sorulara Huawei’nin direkt olarak cevap vermediğini ve Google ile Android Twitter açıklamalarını basın bültenine eklediğini görüyoruz. Bu da bizim bugüne kadar okuduğumuz en belirsiz basın bültenlerinden birisi oldu.
Huawei‘nin Twitter hesaplarından daha çok bu sorulara spesifik olarak cevap vermesini beklerdik; ve bekliyoruz…