Huawei'den Android Lisansının Alındığı Söylentisi

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Anlamak için soruyorum..
Şu anki telefonlar etkilenmeyecek derken
Olayar sonucunda bundan sonra Huawei telefonlar güncelleme almaya devam edemeyecek diye anlıyorum.
Bu etkilenme olmuyor mu?
Şu anki telefonların güncellemelerini google değil huawei verecek. Huawei halleder merak etme.

Justblack

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Huawei basın açıklaması yaptı! Kafalar şimdi daha da karışık!!!

1:43 pm - Mayıs 20, 2019 Volkan MANAV

Huawei telefonların Android ekosistemini artık kullanamayacakları” ile ilgili haberler ortada dolaşırken olarak yaşananları ve süreci az önceki haberimizde detaylı olarak anlattık ve durum tam olarak ortaya koyduk. Bu haberin sonunda da Huawei Türkiye‘nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını merak ettiğimizi söyledik. Az önce gelen Huawei basın açıklaması durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. Nasıl mı? Gelin açıklamayı birlikte okuyalım.
“Kardeş sitelerimiz adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

İşte kafaları karıştıran Huawei basın açıklaması

Bu açıklamadan biz hiçbir şey anlamadık. Zira insanların kafasında şu sorular var.
  • Kullandığım Huawei cihazlar Google Play desteğine devam edecek mi?
  • Google servislerine, GMail, Google Drive, Google Haritalar vb ulaşmakta sorun yaşayacak mıyım?
  • Güvenlik güncellemeleri Google tarafından (Huawei tarafından değil) desteklenmeye devam edecek mi?
  • Android Q güncellemesi alabilecek miyim?
  • P30 Pro gibi telefonlar Android R güncellemesi alabilecek mi?
  • Huawei yola Android ile devam edecek mi?
  • Huawei yeni bir işletim sistemi mi yapıyor?
Gördüğünüz gibi bu sorulara Huawei’nin direkt olarak cevap vermediğini ve Google ile Android Twitter açıklamalarını basın bültenine eklediğini görüyoruz. Bu da bizim bugüne kadar okuduğumuz en belirsiz basın bültenlerinden birisi oldu.
Huawei‘nin Twitter hesaplarından daha çok bu sorulara spesifik olarak cevap vermesini beklerdik; ve bekliyoruz…
Yani kocaman bir yalanmış :) google Android le çalışacaklar kendi sistemlerinide yapacaklar bu arada neyi anlamadın :)

turuncubeyhz

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Huawei Türkiye destek hizmetleri ile konuşmamda PİE 9 güncellemesini alıcak ancak ondan sonra bir güncelleme olması imkansız denildi ama youtube vs google ın programlarının güncellemelerini kesmeyeceklerini üretilen cihazların lisansları ödendiği için bizi etkilemeyecek yeni bi işletim sistemi hakkında bi çalışma olduğu söylenilmiyor sormak istediğiniz soru olursa yöneltin çok fazla soru sordum anladığım kadarıyla sizede bunları aktarmak isterim

mhmt_akky

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Huawei basın açıklaması yaptı! Kafalar şimdi daha da karışık!!!

1:43 pm - Mayıs 20, 2019 Volkan MANAV

Huawei telefonların Android ekosistemini artık kullanamayacakları” ile ilgili haberler ortada dolaşırken olarak yaşananları ve süreci az önceki haberimizde detaylı olarak anlattık ve durum tam olarak ortaya koyduk. Bu haberin sonunda da Huawei Türkiye‘nin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını merak ettiğimizi söyledik. Az önce gelen Huawei basın açıklaması durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale soktu. Nasıl mı? Gelin açıklamayı birlikte okuyalım.
“Kardeş sitelerimiz adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

İşte kafaları karıştıran Huawei basın açıklaması

Bu açıklamadan biz hiçbir şey anlamadık. Zira insanların kafasında şu sorular var.
  • Kullandığım Huawei cihazlar Google Play desteğine devam edecek mi?
  • Google servislerine, GMail, Google Drive, Google Haritalar vb ulaşmakta sorun yaşayacak mıyım?
  • Güvenlik güncellemeleri Google tarafından (Huawei tarafından değil) desteklenmeye devam edecek mi?
  • Android Q güncellemesi alabilecek miyim?
  • P30 Pro gibi telefonlar Android R güncellemesi alabilecek mi?
  • Huawei yola Android ile devam edecek mi?
  • Huawei yeni bir işletim sistemi mi yapıyor?
Gördüğünüz gibi bu sorulara Huawei’nin direkt olarak cevap vermediğini ve Google ile Android Twitter açıklamalarını basın bültenine eklediğini görüyoruz. Bu da bizim bugüne kadar okuduğumuz en belirsiz basın bültenlerinden birisi oldu.
Huawei‘nin Twitter hesaplarından daha çok bu sorulara spesifik olarak cevap vermesini beklerdik; ve bekliyoruz…
Hangi haber sitesi bu acaba. İlk iki sorunun cevabı açıklamada verilmiş onlar anlamamış.

ardaglr04

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
Yani kocaman bir yalanmış :) google Android le çalışacaklar kendi sistemlerinide yapacaklar bu arada neyi anlamadın :)
Yalandan kastın nedir? Basın açıklamasında şuan ki telefonlarınızda sıkıntı olmayacak diyor. Bunu zaten biliyorduk. Sonraki telefonlarda ne olacak o önemli.

HazarU65

Katılımcı Üye
Huawei Üyesi
Yalan haberlerle itibar etmeyin google açıklama yaptı öyle birşey olmadığını açıkladı.

ademoyuklu

Paylaşımcı üye
Huawei Üyesi
ABD’den geri adım: Huawei yasağı ertelendi!

Teknoloji dünyasının son iki gündür sadece Huawei’yi konuştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira, başta Android‘in geliştiricisi Google olmak üzere birçok şirketin Huawei ile ilişkilerini askıya alması adeta şok etkisi yarattı.

Google ve Huawei’den gelen açıklamalarda piyasadaki telefonlarda Google Play Store ve diğer servislerin sorunsuz çalışmaya devam edeceği belirtilirken, Huawei’nin önümüzdeki dönemde ne yapacağı oldukça merak ediliyordu.

Huawei yasağı 90 gün boyunca ertelendi!
ABD Ticaret Bakanlığı, sürpriz bir karara imza atarak Huawei yasağı için 90 günerteleme kararı aldı. Yani, Huawei üç ay boyunca mevcut telefonlarına güncelleme sağlamak için Google ile çalışmaya devam edebilecek.

Tabi, Huawei’nin adı kara listedeki yerini koruduğu için Intel gibi diğer firmalar ile alışveriş yapabilmesi için ABD hükumetinden izin alınması gerekiyor. Bu üç aylık zaman diliminde en çok merak edilen konulardan birisi de, Android Q.

Huawei, Ticaret Bakanlığı’nın erteleme kararı sona erene kadar akıllı telefonları için Android Q sertifikalarını almayı başarırsa, cihazlar Google’ın yeni işletim sistemi sürümüne sorunsuz bir şekilde güncellenebilir.

Söz konusu piyasaya sürülecek yeni telefonlar olduğunda ise Huawei’nin eli kolu bağlı. Google’dan onay almadan Android işletim sisteminin Play Store gibi servislerini kullanması mümkün değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

mhmt_akky

Huawei üyesi
Huawei Üyesi
Cihaz
P20 Lite
ABD’den geri adım: Huawei yasağı ertelendi!

Teknoloji dünyasının son iki gündür sadece Huawei’yi konuştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira, başta Android‘in geliştiricisi Google olmak üzere birçok şirketin Huawei ile ilişkilerini askıya alması adeta şok etkisi yarattı.

Google ve Huawei’den gelen açıklamalarda piyasadaki telefonlarda Google Play Store ve diğer servislerin sorunsuz çalışmaya devam edeceği belirtilirken, Huawei’nin önümüzdeki dönemde ne yapacağı oldukça merak ediliyordu.

Huawei yasağı 90 gün boyunca ertelendi!
ABD Ticaret Bakanlığı, sürpriz bir karara imza atarak Huawei yasağı için 90 günerteleme kararı aldı. Yani, Huawei üç ay boyunca mevcut telefonlarına güncelleme sağlamak için Google ile çalışmaya devam edebilecek.

Tabi, Huawei’nin adı kara listedeki yerini koruduğu için Intel gibi diğer firmalar ile alışveriş yapabilmesi için ABD hükumetinden izin alınması gerekiyor. Bu üç aylık zaman diliminde en çok merak edilen konulardan birisi de, Android Q.

Huawei, Ticaret Bakanlığı’nın erteleme kararı sona erene kadar akıllı telefonları için Android Q sertifikalarını almayı başarırsa, cihazlar Google’ın yeni işletim sistemi sürümüne sorunsuz bir şekilde güncellenebilir.

Söz konusu piyasaya sürülecek yeni telefonlar olduğunda ise Huawei’nin eli kolu bağlı. Google’dan onay almadan Android işletim sisteminin Play Store gibi servislerini kullanması mümkün değil.
Huawei bu ertelemeyi ciddiye almadıklarını açıkladı