Benim cihazimda dahil etrafimdaki tum mate 20 lite lara gelen guncelleme 170 sürümü 172 ney ve kimlere geldi bilmiyorum. Ama açık beta ve kapali sürecinden sonra dagitildi bu bizde 170 surumlu 10 guncellemesi. Yani kararli surum olma ihtimali cok yuksek. Ama soylede bi durum var sonucta bu cihaza gelmis ve gelecek son guncelleme olmiyacak elbette yeni gelen guvenlik ve yama guncellemeleri illaki olacak ve sikintilari gidericeklerdir. Sonucta bu sürümle beraber bir suru sikinti yasiyan kullanicilar sikayetlerini iletmistir huawei tarafina ve bilgileri vardir. Bir takim duzeltmeler yaparlar ve gelen yamalarla beraber duzeltirler diye dusunuyorum ve umuyorum. Kendi fikrim ve dusuncem bu yonde. Ayrica sunuda belirtiyim ben herhangi bir sorun yasamadim bu guncellemede hic banka uygulamasi disinda onuda sildim geri yukledim sorun giderildi..Öncelikle müşteri hizmetlerinden aldığım bildiği söylüyorum arkadaşlar.
Aralık ayının sonlarına doğru HiCare uygulamasından edindiğimiz 10.0.0.170 ve 10.0.0.172 sürümleri kararlı sürümmüş. Yani yeni bir güncelleme beklemeyin. Hatalarla dolu bu güncelleme ile kaldık. Teyit etmek amacıyla 2.defa başka bir temsilciye bağlanıp sorduğumda o da aynısını söyledi.
Önce hepimiz bu sürümü beta sanıyorduk fakat malesef bu hatalarla dolu sürüm kararlı sürümmüş. Şubat sonu Mart başı gibi gelecek güncelleme bu sürümü alanlara gelmeyecek sadece derleme numarasına göre hala emui 9.1 kullanan kişilere gelecek. Ayrıca Webteknoya girerseniz kararlı sürüm global olarak dağıtımı başlamış ve bu kararlı sürümün 170 ve 172 olduğunu yazmışlar. Huawei den fazlasını beklemek hata olurdu zaten. Hiç memnun etmedi bu güncelleme.