Hyr normalde cihaz sıfırlama yapmaz o yüzdende içindeki bilgiler silinmez.download latest version and recovery e bastığımızda telefonun içerisinde ki resimlerde silinir mi?
Mesajınızı geç gördüm iş yoğunluğundan dolayı çok fazla siteye giremedim bataryadan yapabilir bataryaya gelen akım ölçülür eğer batarya sağlam ise bu sefer telefona gelen akım ölçülür ona göre arıza tespiti yapılır ama söylediklerinizden yola çıkarak tahmini söylüyorum sanki cihazınızda işlemci arızası var uğraşmak istemeyen veya ustalığı yeterli gelmeyen ustalarımız anakart arızası diyip geçiyor yapılabilir ama sağlam bir usta olması lazim yazılım denebilir eğer sonuç degismezse o zmn anakart kaynaklı.Hocam benim telefonum p10ekranda takılmaya başladı be daha sonrasında e-recovery modda kaldı sonra kapandı be bi daha o ekran bile gelmedi şarja takmama rağmen telefoncular anakart dediler ama yazilimsal deniyor forumu okuduğumda da birisi beni aydınlatabilir mi acaba
Merhaba bunun bir çok nedeni olabilir yazılımsal yan tuşların takılı kalması batarya anakarttaki cpu veya mmc arızası soket ara film vs önemli olan sorunun esas kaynağını bulmak anakart arızalı olan cihaz açmaz veya çalışmaz diye bı kural yok, anakart arızasının çok farklı belirtileri vardır eğer farklı batarya denenmisse ve cihaz normal açılmissa bı kaç seferde olsa bataryadan değilde bataryanın takıldığı anakart üzerindeki konnektörunde sorun olabilir şarj soketinin anakartla bağlantısı gecici olarak kesilebilir ve dolu bı batarya ile test edilebilir eğer şarj soketi anakarta bağlı değilken Sadece bataryadan güç verildiğinde cihaz açıyorsa o zmn soket veya ara film arızalı olabilir yeni bir şarj soketi ve batarya alsanız bile sorun çözülmezse extradan masrafa girmiş olursunuz bu işte ustalık önemli sadece bir yere götürdüyseniz teknik işi yapan farklı bir yerede gösterebilirsiniz.Merhaba;
Bende huawei p10 var ve batarya tamamen bitmiş durumda şarja takıldığında açarken recovery modda takılı kaldı.Servise gönderdim.Anakart değişmesi lazım dediler ama bu konuda baya araştırma yaptım çeşitli çin youtube kanallarında batarya soketinden kaynaklı arızayı tespit edenler ve telefonu açanlar var.Telefoncuya götürdüm yazılım denedik kabul etmedi.Ama batarya değiştirince recovery mod kısımna yine geliyor hatta bazen açılıyor telefon.Telefonun şarj soketinde küçük bir temassızlık var dediler ama telefoncu ondan dolayı recovery girip girmediğini bilmiyor. Şimdi bir video denk geldim yine çin kanalından link atıyorum.bilginize güvenerek yazıyorum.Sizce bu videodaki gibi soket + batarya değiştirsem sorun düzelir mi. Anakartta arıza var olsa telefon hiç açılmaz diye düşünüyorum ama bazen telefon açılıyor ve sonra yine yeniden başlatıyor.
Cavabın için teşekkür ederim.Asıl sorun şu şekilde oluştu telefon aktif kullanımdayken düşme darbe vs olmadan.Kendini birden bire yeniden başlatmaya başladı.Zamanla bu yeniden başlatma yerini erecovery moda gelmeye başladı.Batarya zaten bazen %30 ken kapanıp 0 yazıyordu batarya tamamen bitik ve şarj bordunda sanırım temazsızlık var...Ama telefonum açılıyor ve açık oldugu zamanda internete girilmezse kapanmıyor arama vs yapılabiliyor.İnternet açıldıgında kapanıyor ve açılmıyor bu erecovery moda takılıyor.Şimdi bu sorunun anakart arızası mı yoksa batarya soketten mi yaptıgını arıyorum.Batarya soket değiştirsem düzelirmi belirsizliğindeyim.Bulunduğum bölgede bunu anlayabilecek seviyede bir telefoncu olmadığı için araştırıyorum.Merhaba bunun bir çok nedeni olabilir yazılımsal yan tuşların takılı kalması batarya anakarttaki cpu veya mmc arızası soket ara film vs önemli olan sorunun esas kaynağını bulmak anakart arızalı olan cihaz açmaz veya çalışmaz diye bı kural yok, anakart arızasının çok farklı belirtileri vardır eğer farklı batarya denenmisse ve cihaz normal açılmissa bı kaç seferde olsa bataryadan değilde bataryanın takıldığı anakart üzerindeki konnektörunde sorun olabilir şarj soketinin anakartla bağlantısı gecici olarak kesilebilir ve dolu bı batarya ile test edilebilir eğer şarj soketi anakarta bağlı değilken Sadece bataryadan güç verildiğinde cihaz açıyorsa o zmn soket veya ara film arızalı olabilir yeni bir şarj soketi ve batarya alsanız bile sorun çözülmezse extradan masrafa girmiş olursunuz bu işte ustalık önemli sadece bir yere götürdüyseniz teknik işi yapan farklı bir yerede gösterebilirsiniz.
Bunu anlamak basit aslında yeni bir batarya cihaza takılır takılmadan önce ara film boşa alınır ara film boşa alındığı zmn soketin anakartla bağlantısı kesiliyor bı nevi anakartla şarj boardu arasında köprü görevi görüyor sonra batarya takılır sorun duzelirse boşa alınan ara film tekrar anakarta tekrar takılır cihaz yine recovery moda geçerse demekki ya şarj boardunda yada ara filmde sorun vardır aynı yöntem bunlar içinde denenir yani hem batarya hem şarj soketi hem ara film değişmesine rağmen aynı sorun devam ederse buda demek oluyorki sorun anakarttadir.Cavabın için teşekkür ederim.Asıl sorun şu şekilde oluştu telefon aktif kullanımdayken düşme darbe vs olmadan.Kendini birden bire yeniden başlatmaya başladı.Zamanla bu yeniden başlatma yerini erecovery moda gelmeye başladı.Batarya zaten bazen %30 ken kapanıp 0 yazıyordu batarya tamamen bitik ve şarj bordunda sanırım temazsızlık var...Ama telefonum açılıyor ve açık oldugu zamanda internete girilmezse kapanmıyor arama vs yapılabiliyor.İnternet açıldıgında kapanıyor ve açılmıyor bu erecovery moda takılıyor.Şimdi bu sorunun anakart arızası mı yoksa batarya soketten mi yaptıgını arıyorum.Batarya soket değiştirsem düzelirmi belirsizliğindeyim.Bulunduğum bölgede bunu anlayabilecek seviyede bir telefoncu olmadığı için araştırıyorum.